sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Poropeuran nahka ja emäpuun oksa
Shamanistinen rummunrakennuskurssi


Christiana Harlen kanssa Tanja Kangas ja Jari Latvala

Päppäri, Kitee

23.-29.6. 2014

   Shamaanin rumpu on elävä ja sillä on henki. Se toimii parannustyössä shamaanin, muiden ihmisten, eläinten tai eri paikkojen hyväksi. Shamaanin rumpu sykkii maan, taivaan ja ihmisen sydämenlyönneissä monissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Shamaanin rummun rakentamista opastavat henget ja ajan saatossa saadut kokemukset, perinteet ja tarinat. Ne ohjaavat meitä niin kuin esivanhempiamme. Kurssilla tutustumme muun muassa Pohjois-Euroopan, Siperian ja Pohjois-Amerikan tarinoihin rakentaessamme omaa parantavaa rumpuamme.

   Rummut syntyvät mäntypäreestä ja poronnahasta sekä tulesta, vedestä, maasta ja ilmasta. Luonnon, ilmansuuntien, paikan ja rummun henget osallistuvat rummunrakennukseen. Opimme shamanististen matkojen ja eri harjoitusten avulla ympäristössä työskentelemään henkien ja oman rumpumme kanssa.

    Rumpua tehdään sekä yksin että yhdessä muiden kurssilaisten ja ohjaajien kanssa. Kurssin lopussa on rumpujen vastaanottamisen ja kiitoksen rituaali.

Tämän intensiivisen viikon kestävän kurssin aikana työskentelemme henkiauttajiemme avulla tehden shamanistisia matkoja ja rituaalit. Tutustumme myös omiin shamanistisiin juuriimme ja siihen, miten käytämme rumpua omassa arkipäivässämme. Rummun avulla menneisyys ja nykyisyys ovat oppaittamme parannustyössä ja jokapäiväisessä elämässämme. Osallistujilla on mahdollisuus tehdä myös näynetsintä, vision quest eli ”ulkona-istuminen” hämärästä päivännousuun.

    

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa käsityötaitoa tai puun työstämiskokemusta. Edellytyksenä osallistumiselle on, että olet käynyt shamanistisen peruskurssin tai on kunnon shamaanin matka kokemukset.
Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi suomeksi ja englanniksi.Hinta: 598€ sisältäen ALV 24%, ruoan ja majoituksen, opetuksen ja materiaalit (100€). Ennakkomaksu suoritetaan oman paikan varaamiseksi 31.05.2014 Sola Voiman tilille tai PayPal:in kautta. Lisätietoja Christianalta.  Peruutustapauksissa palautetaan maksusta 100% yli kuukautta ennen kurssin alkua tulleesta peruutuksesta, 75% kolme viikkoa etukäteen tulleesta ja 50% kaksi viikkoa etukäteen tulleesta ilmoituksesta. Loppumaksu suoritetaan kurssipaikalla tai suoraan tilille ennen kurssia. Yhteystiedot: info (ät) solavoima.fiChristiana, BM, SUMUKE musiikkiterapeutti, mehiläishoitaja, hengitysterapeutti. Tanssi kuoleman ja elämän välillä, mehiläispisto ja hunaja ja kohdun väkevä voima siunaavat hänen elämänsä. Chrisse on tehnyt shamanistista parantamista yli kaksikymmentä vuotta. Hän on shamanistinen neuvonantaja ja opettanut vuodesta 1994. Muinainen Tuvalainen ja Siitepölyn polun shamanismi kuin myös ääni, seiðr ja hengitystyö kutovat hänet shamanistiseen parantamiseen. Chrisse on työskennellyt intensiivisesti useita jaksoja perinteisten shamaanien kanssa Siperian Tuvan tasavallassa. Hänet on hyväksytty Tuvan shamaaniksi saaden paljon inspiraatiota tästä perinteestä. Christiana on ISC:n jäsen (International Shamanic Community) ja SSP:n jäsen (Society for Shamanic Practioners), Shamaaniseuran perustajista vuonna 1993 ja Sacred Circle of the Great Mystery Shamanic Society hallituksen jäsen ja Wolven Path Titled Reverend Elder. Shamanistinen rummunrakennus kurssi on tapahtanut yli 15 kesät nyt (Jaana Kourin kanssa).
Tanja on harjoittanut shamanismia 15 vuoden ajan, jonka aikana hän on kirjoittanut kokemuksiaan Shamaaniseuran lehteen Kumuun, rakentanut rumpuja sekä opastanut kiinnostuneita peruskursseilla ja rumpupiirissä. Tällä hetkellä Tanja neuloo henkimaailman juttuja tai opiskelee perinteistä kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota.
Jari on työskennellyt yli 15 vuotta erilaisissa henkilöstöhallintoon ja johtamiseen liittyvissä
tehtävissä. Vapaaehtoispuolella hän on toiminut vuosia nuorisotyössä ja akuutissa kriisityössä. Turvallisuus ja sen rakentuminen yhteiskunnassa etenkin poikkeuksellisissa tilanteissa ja olosuhteissa näkyy niin työssä kuin harrastuksissa. Jari on opiskellut mm. länsimaisia esoteerisia suuntauksia, mutta työskennellyt shamanistisesti koko elämänsä. Jari on Shamaaniseura ry:n puheenjohtaja ja jäsen ISC:ssä (International Shamanic Community) ja SSP:ssä (Society for Shamanic Practitioners).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat