maanantai 27. toukokuuta 2013

Shamanistinen rummunrakennukurssiPoropeuran nahka ja emäpuun oksa
Shamanistinen rummunrakennuskurssi

Christiana Harlen kanssa Jari Latvala & Tanja Kangas
Päppäri, Kitee
24.-30.6. 2013

   Shamaanin rumpu on elävä ja sillä on henki. Se toimii parannustyössä shamaanin, muiden ihmisten, eläinten tai eri paikkojen hyväksi. Shamaanin rumpu sykkii maan, taivaan ja ihmisen sydämenlyönneissä monissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Shamaanin rummun rakentamista opastavat henget ja ajan saatossa saadut kokemukset, perinteet ja tarinat. Ne ohjaavat meitä niin kuin esivanhempiamme. Kurssilla tutustumme muun muassa Pohjois-Euroopan, Siperian ja Pohjois-Amerikan tarinoihin rakentaessamme omaa parantavaa rumpuamme.
   Rummut syntyvät mäntypäreestä ja poronnahasta sekä tulesta, vedestä, maasta ja ilmasta. Luonnon, ilmansuuntien, paikan ja rummun henget osallistuvat rummunrakennukseen. Opimme shamanististen matkojen ja eri harjoitusten avulla ympäristössä työskentelemään henkien ja oman rumpumme kanssa.
    Rumpua tehdään sekä yksin että yhdessä muiden kurssilaisten ja ohjaajien kanssa. Kurssin lopussa on rumpujen vastaanottamisen ja kiitoksen rituaali.
Tämän intensiivisen viikon kestävän kurssin aikana työskentelemme henkiauttajiemme avulla tehden shamanistisia matkoja. Tutustumme myös omiin shamanistisiin juuriimme ja siihen, miten käytämme rumpua omassa arkipäivässämme. Rummun avulla menneisyys ja nykyisyys ovat oppaittamme parannustyössä ja jokapäiväisessä elämässämme. Osallistujilla on mahdollisuus tehdä myös näynetsintä, vision quest eli ”ulkona-istuminen” hämärästä päivännousuun.
    
Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa käsityötaitoa tai puun työstämiskokemusta. Edellytyksenä osallistumiselle on, että olet käynyt shamanistisen peruskurssin tai on kunnon shamaanin matka kokemukset.
Kurssille otetaan 12 osallistujaa. Kurssi suomeksi ja englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat