torstai 14. huhtikuuta 2011

Siveys, ET SAA KOSKETAA MINUA, ja "Venäläis-naiset ovat hyvää sängyssä" Pohjois-Karjalassa

Voi että Sinä, suomalainen mies mikä oli torille tänään (ja myös Kontiolahdessa oli lähellä sama tapaus). En tiedä minkälainen kasvatus sinulle oli saanut. En tiedä paljon sinusta. Tiesin vain että sinä et kunnioita kenenkään. Sinä et ymmärrä että EI SAA KOSKETAA!!

Tänään olin Joensuun torille, markkina päivällä, Vihreät teltassa, tavata ja keskustelee ihmiset kanssa. Krista oli saanut sen "perseeseen nussimista" (http://www.kristamikkonen.fi/blogi.html) kampanjoita aikana ja tänään oli minun vuoro kokeilee, vaikea sano nyt mitä se oli! 

Olipa mies ja keskustellun hänen kanssa. Ensin hän mainitsee että olen todennäköisesti muualta. Kerron että syntynyt USA:ssa ja olen asunut 23v täällä. Jatkamme keskustellemme. Huomasin että nyt hän alkaa laitaa hänen käsi minun käsivarsille.... Hän haluaa korostaa hänen puheet tai oli jotain muuta. Mutta se oli epämukavaa ja otin askel pois hänestä. Sitten hän lipsahtaa vittu sana. Olen yllättänyt. Mies vielä "kosketa" käsivarsi-lähellä olkapää. Taas askel taakseen pois häneltä. Koko ajan koen epämieltävää olo. Pikkuisen pelko. 

Ja hän alkaa puhuu ulkomaalaiset ja että hän on paljon kavereitä mikä ollut mennyt naimisiin venäläiset naisien kanssa. Kosketus vielä ja toinen askelta pois hänestä. Hän kerro että ei ole mitä heidän (venäläiset) vastaan. Ja syy miksi he menevät naimisiin venäläiset naisen kanssa oli että, "venäläis-naiset ovat hyvä sängyssä". Olen sanaton. Mitä tämä mies oikeasti mieti? Mikä hän yritä viestintä minulle? Mitä hän halua minusta? Jos hän koske minulle kerran vielä, varmasti huutaa hänelle.

Kuinka minä vastaan tämä?! Tämä mies ja se Kontiolainen mies olette ylittänyt siveys rajan. Ja ylittänyt paljon muut rajat. Käsivarren, vatsalle kosketus EI KÄY!
 
Sinä edustaa noin puolet tämä maan miehiä. Syvästi - piilossa jos ei julkisesti. Mikä oikeuksia teille on että kosketa toisille noin?

Tämä on liikaa minulle. Miksi en ole lähtenyt pois heti? Miksi toivon ja annoin mahdollisuus että hän huomaa mitä hän tekee ja toivon että hän huomata minun vastaa reaktio ja korjaa hänen tapaa? Mitä olen tehnyt että hän kosketa uudelleen-vain käsivarsien? Olenko syyllinen? EI. Vastaus on ei.

Pystyn vain analysoida itseni. Syitä ovat monia. Kun ihminen on kokenut fyysinen väkivalta jotain tapahtui sisällä, niin syvästi että joskus me menimme jumin ja vain jatkaa kuuntele koska tarvitsemme "kunnioita toinen henkilö-eli se mies". Kun kirjoitan tämä tunsin iso-viha hänelle ja se henkilö mistä olen kokenut väkivalan ensimmäinen kerralla kanssa.

Tarvitsemme opeta meidän lapsemme, kaikkialle, että ET SAA KOSKETAA ILMAN MINUN LUPANI! Ihan sama minkälainen tilanne (kaupassa vai sängyssä vai työssä vai koulussa...).

Tarvitsemme opeta meidän lapsemme, kaikkialle että ihan sama mikä on etninen tausta että kaikki pysty, ja voi olla, hyvää sängyssä! Ei ketä omistaa seksi! Ei ole perusteita ja todisteet että etnisyys on se ratkaisevaa asia! Se on pieni osuus meidän kokonainen seksuaalisuus.

Tarvitsemme opeta meidän lapsemme, kaikkialle että kuinka vastaa, kuinka reagoida, kuinka poista tilanteista kun joku henkilö ylitse omat fyysinen-henkinen rajat. 

Tarvitsemme opeta meidän lapsemme, kaikkialle että kunnioitta itsesi ja opi seuraa oman rajat: mikä tuntu oikein ja mikä ei.

Lapsen, nuoriso ja nykyinen aikuisten koulutus tarvitse sisältä siveys- (eri kulttuurista), moraali-, filosofia-, moni-kulttuurisuus ja muita uskonnot opetukset.

Nyt kun kirjoitan koen että en ole vihainen. Suru. Maailmalle. Meille. Heille. Ja täynnä toivoa että, vielä me pystymme kasvaa aikuiseksi.

Seuraava hallitus meille on pakko käsittely tämä. Se ei ole vain kolmas sektorin tehtävää.

Niin! Minun vastaus hänelle oli yksinkertainen: Nyt tämä riittä minulle. Hyvää päivän jatkoa ja hyvästi. Sen tilanteissä en keksi paremmin. Turhaa keskustele lisää koska tilanne tuntu että se parantaa. 

Ehdokas tarvitse olla aina asianmukainen ja käytä hyvä tavat, vai eikö?

Lähden nyt mehiläisten luona ja laulamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat