perjantai 8. huhtikuuta 2011

Bioenergia

BIOENERGIA

Tarvitsemme tehdä pitkäjänteisen päätöksen Suomessa, että emme ole riippuvaisia raakaöljystä. Öljyn hinta nousee ja nousee vielä. Tulevaisuus on että öljylähteet vähentyvät. Suomelle se on iso ongelma. Tarvitsemme miettiä ja toimia NYT!

Nyt meillä on mahdollisuus käyttää kaikki viljelemättömät pellot tai kesannot bioenergian ja ekologisten kasvien viljelyyn: kunnon vanhan ajan hamppu, nokkonen, ruokohelpi ja ohdake.

Hamppu: esim. tekstiili-, lannoitus-, rakennus, energia- ja paperiteollisuus voisivat hyödyntää. Meidän metsätalous pystyy "laajentaa" toimialaa paperialalla!

Nokkonen: mahtava kuidun lähde. Vanha perinteinen lannoite. Hyvä ravinne ihmisille. Paperi-, tekstiili-, lannoitus-, rakennus- ja energiateollisuus hyödyntää.

Ruokohelpi: aikaisemmin oli paljon käytössä. Nykyisin vähemmän. Sama asia kuin edellä.

Investointeja tarvitsemme että pystymme kehittämään uusia keinoja, koneita, taitoja ja tietoja kuinka käytämme vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

Jos on pari sataa tai muutamia satoja tuhansia hehtaareja millä kasvattaa yllämainittuja lajeja, Suomi on paljon paremmin valmistautunut tulevaisuuteen.

Pellot mitkä kasvavat biodieselikasveja, eli esim rypsi, pitää lopettaa. Meidän pellot tarvitsevat tuottaa ruokaa tai jotain mitä oikeasti pystymme hyödyntämään. Biodieselin valmistamisessa syntyy jälkituotetta glyserolia. Tuhansia, miljoonia litroja mitkä seisovat varastossa. USA:ssa on varastointiongelma koska on niin paljon glyserolia. Ei kukaan VIELÄ ole keksinyt kunnollista, jatkuvaa käyttöä tälle jätteelle.

BIOENERGIAA TRAKTOREIHIN, METSÄKONEISIIN JA KAIKKIIN MAATALOUSVEHKEISIIN

Öljy kallistuu. FAKTA. Me nykyiset ihmiset olemme erittäin riippuvaisia öljystä, bensiinistä, dieselistä, muovista, vaatteista jne.

Isot yritykset kuten John Deere, SISU, Timberjack, Valmet jne. kehittävät isompia, tehokkaampia, nopeampia ja ergonomisempia koneita. Olen ärtynyt kuinka metsäkoneet tuhoavat metsän maanperää: marjoja, sieniä, pieniä eliöitä ja isoja myös ja kulkeminen on vaikeaa! Kunnon metsurit ja hevonen on parempi ratkaisu. Mutta jos meillä on koneet miksi he eivät keksi traktoria mikä käyttää aurinkoenergiaa tai ruokohelpiä tai lannoitetta? He tarvitsevat aloittaa NYT ennen kuin se on pakko! Öljy kallistuu. Se vaikuttaa ruoan hintaan. Tarvitsemme keksiä ratkaisut nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat